De overnattende gæsters nationalitet

I figur 9 ses andelen af overnatninger foretaget i 3. kvartal fem år tilbage, fordelt på gæster med bopæl i henholdsvis Grønland, Danmark samt Øvrige udland. I 2014/15 er 56 pct. af alle overnatninger foretaget af hjemmehørende gæster. Gæster med bopæl i Danmark står for 24 pct. af de registrerede overnatninger, mens gæster fra det øvrige udland står for 20 pct. af overnatningerne.

 

I enkelte tilfælde mangler der en registrering af gæsternes bopælsland, da landet ikke fremgår i indberetningsblanketters liste af lande. Antallet af denne gruppe gæster optræder derfor med 1.002 overnatninger, hvilket svarer til, at 0,5 pct. af alle overnatningerne i 2014/15. I forrige periode var samme gruppe registreret med 1.604 overnatninger og 0,8 pct. af alle overnatninger.

 

Andelen af registrerede overnatninger foretaget af gæster fra det øvrige udland faldt med 0,3 procentpoint, i forhold til forrige sæson, til trods for en stigning i antal overnatninger på 1.484 flere overnatninger i denne gruppe. Antallet af registrerede overnatninger foretaget af gæster fra Danmark faldt med 1,4 procentpoint mens antallet af registrerede overnatninger foretaget af hjemmehørende gæster steg med 1,7 procentpoint.

 

Figur 9. Procentandel overnatninger foretaget af gæster fra Grønland, Danmark og det øvrige udland

Kilde: http://bank.stat.gl/TUDHOT

 

En specificering af gæster med bopæl i øvrige udland findes i figur 10.

 

Figur 10. Procentandel overnattende gæster fra lande udenfor Grønland, Danmark, Andre og Uoplyste, 2015

Kilde: http://bank.stat.gl/TUDHOT

 

I figur 11 fremgår det at det østlige Kommuneqarfik Sermersooq har den største andel gæster fra det øvrige udland, hvor Kommune Kujalleq har flest hjemmehørende gæster. De to regioner havde i 2014 henholdsvis 8 pct. og 13,4 pct. af alle overnattende gæster i landet. I 2015 er det indtil videre 6,8 pct. og 11,5 pct. af gæsterne, der overnatter i det østlige Kommuneqarfik Sermersooq og Kommune Kujalleq.

 

Figur 11. Procentvis fordeling af overnattende gæsters bopælsland

* Ilulissat indgår også i tallene for Qaasuitsup Kommunia

Kilde: http://bank.stat.gl/TUDHOT